ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 5ο Webinar “Doing Business with the Arab World” (Somalia – Djibouti – Sudan)

Στις 23 Σεπτεμβρίου, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο διοργάνωσε το 5ο διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Doing Business with the Arab World» (Σομαλία – Τζιμπουτί – Σουδάν), με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 ελληνικών εταιρειών. Η εν θέματι διαδικτυακή εκδήλωση ήταν η πρώτη απόπειρα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου να παρουσιάσει τη Σομαλία και το Τζιμπουτί, τα οποία, μαζί με το Σουδάν, αποτελούν ανεκμετάλλευτες αγορές για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες προς εξερεύνηση από ανήσυχα πνεύματα και οραματιστές επιχειρηματικούς ηγέτες.

Ο Χάρης Γερονικόλας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, παρέθεσε εισαγωγική ομιλία, ενώ ο Γενικός Γραμματέας, Rashad Mabger, συντόνισε τις τρεις συνεδρίες. Η πρώτη, με έμφαση στο Σουδάν, περιελάμβανε ομιλία-καλωσόρισμα από τον επιτετραμμένο της  Πρεσβείας της Δημοκρατίας του Σουδάν στην Αθήνα, κ. Abu Elgasim Ali, ενώ ακολούθησαν παρουσιάσεις από τον κ. Anthony Haggar, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Εταιρειών Haggar και Αντιπρόεδρο της Διευθύνουσας Επιτροπής της Ένωσης Επιχειρηματιών και Εργοδοτών του Σουδάν (SBEF), και έπειτα από τον κ. Mohamed Suliman Hussein, Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Εταιρείας Συναλλαγών και Υπηρεσιών, Μέλος της Τράπεζας του Χαρτούμ, και Μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής του SBEF, Σουδάν.

Η δεύτερη συνεδρία επικεντρώθηκε στη Σομαλία, με μια εισαγωγή από τον κ. Rufai Moustafa Shirwa, Εκτελεστικό Διευθυντή της Sigma Ventures LTD, και Αντιπρόεδρο του Tamkin Foundation στη Σομαλία, και παρουσιάσεις από τον κ. Abdullahi Yusuf Mohamed, ανεξάρτητο ερευνητή και επιχειρηματικό αναλυτή και από τον κ. Khalid Moumin, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ομίλου Εταιρειών Moumin (MGC) στη Σομαλία και της Moumin General Trading LLC, ΗΑΕ.

Η τρίτη συνεδρία ήταν αφιερωμένη στο Τζιμπουτί, και περιελάμβανε παρουσίαση από τον κ. Warsama Said Omar, Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Τζιμπουτί. Οι ομιλητές συζήτησαν σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις εμπορικές δυνατότητες που προσφέρουν οι τρεις αραβικές αγορές για τον Έλληνα επιχειρηματία.

Ο κ. Ορέστης Καβαλάκης, ο νεοδιορισμένος Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & Σ.Δ.Ι.Τ. στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Ελλάδας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, καλωσόρισε την διαδικτυακή μας πρωτοβουλία και παρουσίασε το ελληνικό κυβερνητικό πρόγραμμα για εξωστρέφεια και ενίσχυση του εμπορικού ισοζυγίου με τις τρεις χώρες.

Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμησή μας προς τις εταιρείες-μέλη μας που έχουν στηρίξει αυτήν την εκδήλωση και συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό του Επιμελητηρίου και του έργου του. Αναμένουμε, πλέον, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το επόμενο διαδικτυακό μας σεμινάριο, εστιάζοντας στις αγορές του Ιράκ, της Παλαιστίνης και της Συρίας.