Δελτίο Τύπου «3ο Ιρακινο-Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας & Επενδύσεων»

Το “3ο Ετήσιο Ιρακινο-Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας & Επενδύσεων” ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο των συνεδριών και εργασιών του στις 12 Ιουλίου 2018, στο Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Hotel Αθηνών.

Το εν λόγω Φόρουμ, το οποίο τέθηκε υπό την αιγίδα του Γραφείου του Προέδρου του Ιράκ, των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων και της Ένωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων του Ιράκ, είχε το Επιμελητήριο της Βαγδάτης ως Εταίρο και Βασικό Χορηγό και έχαιρε της στήριξης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και των λοιπών Αραβο-Ευρωπαϊκών Μεικτών Επιμελητηρίων.

Κατά την εναρκτήρια τελετή, το βράδυ της 11ης Ιουλίου, ο κ. Rashad Mabger, Γενικός Γραμματέας, και ο κ. Χάρης Γερονικόλας, Πρόεδρος Δ.Σ. του Α.Ε.Ε.Ε.Α., καλωσόρισαν τους εκλεκτούς καλεσμένους και συμμετέχοντες. Ο Καθ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, παρέδωσε την κεντρική ομιλία, και ακολούθησαν με τη σειρά οι κ.κ. Jaafar Rasool Al-Hamadani, Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων του Ιράκ και του Επιμελητηρίου της Βαγδάτης, Tawfic Said Khoury, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας Consolidated Contractors Company (C.C.C.), ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Dr. Saleh Jallad, Sharwan Kamel Alwaeli, Σύμβουλος του Προέδρου του Ιράκ, και Ιωάννης Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Όλοι οι κεντρικοί ομιλητές εξήραν τις προσπάθειες του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου στην ενίσχυση των Αραβο-Ελληνικών σχέσεων και αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που απολαύουν η Ελλάδα και το Ιράκ για την σύσφιξη των επιχειρηματικών και επενδυτικών τους δεσμών.

Στις 12 Ιουλίου, το πρόγραμμα του Φόρουμ περιλάμβανε τέσσερις συνεδρίες με θέματα «Σχέδια και Έργα για την Ανοικοδόμηση του Ιράκ», «Ανανεώσιμη Ενέργεια & Βιομηχανία Πετροχημικών», «Επενδύσεις, Τραπεζικό Σύστημα & Νομοθεσία στο Ιράκ» και «Διά Βίου Μάθηση & Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Όλες οι συνεδρίες αντικατόπτριζαν τις δυνατότητες που προσφέρει το Ιράκ αναφορικά με την ανοικοδόμηση των υποδομών του, την ανάπτυξη της βιομηχανίας του σε διάφορους τομείς και την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του μέσω της εκπαίδευσης και της διά βίου μάθησης.

Το απογευματινό πρόγραμμα της ίδιας ημέρας περιελάμβανε συναντήσεις Β2Β σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς μεταξύ των ιρακινών αποστολών από το Επιμελητήριο της Βαγδάτης και τρία Επιμελητήρια του Κουρδιστάν και τους Έλληνες ομολόγους τους.

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο δράττεται της ευκαιρίας για να εκφράσει την εκτίμησή του για τις επίσημες αιγίδες που έλαβε για το Φόρουμ. Εκφράζει, επίσης, την ευγνωμοσύνη του προς τους χορηγούς: την εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC), στρατηγικό χορηγό της εκδήλωσης, τους αργυρούς χορηγούς, Unipharma – Intermed, Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και Motor Oil Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε., τον χορηγό μας σε θέματα φιλοξενίας και υποδοχής, MIDEAST Travel Worldwide, καθώς και τους χορηγούς Επικοινωνίας και Διαδικτυακής Επικοινωνίας, Ναυτεμπορική, Economia Publishing και naftemporiki.gr αντιστοίχως. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαγδάτης, τον εταίρο και βασικό χορηγό μας και όλες τις εταιρείες – μέλη του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου που έλαβαν μέρος στις συνεδρίες του Φόρουμ και τις επιχειρηματικές συναντήσεις.

 

Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2018