Το ΑΕΕ συμμετέχει στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020, 24-26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

 

7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: The Greek Fine Food Exhibition

Η καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας «χτυπά» δυνατά στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: The Greek Fine Food Exhibition, στη HELEXPO, στο Μαρούσι, από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020.

Η έκθεση που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη από τους Έλληνες παραγωγούς και το κοινό, επιστρέφει για 7η χρονιά, μεγαλύτερη, με περισσότερες καινοτόμες προτάσεις και σε νέο εκθεσιακό χώρο. Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition ανανεώνει το ραντεβού της με τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών και τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας την δυνατότητα σε παραγωγούς με premium προϊόντα να συνάψουν εποικοδομητικές συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή.

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ για το 2020τιμά την Περιφέρεια Κρήτης κι έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους, ενώ οι φίλοι της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά τοπικά εδέσματα υψηλής ποιότητας και πολλές γευστικές εκπλήξεις, από την πατρίδα της μεσογειακής κουζίνας.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Με Χρυσό Χορηγό την διεθνώς πολυβραβευμένη, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ διεκδικεί και φέτος επάξια τον τίτλο της μεγαλύτερης γαστρονομικής γιορτής. Με κέντρο την πολυαγαπημενη εκδήλωση του κοινού «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», η πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ακόμη οι θεματικές ενότητες «BioCorner» και «ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass» που ξεχώρισαν στην περσινή διοργάνωση θα συνεχίσουν να εντυπωσιάζουν το κοινό μέσα από δράσεις γευσιγνωσίας και ενημέρωσης γύρω από τα premium προϊόντα και τις δυνατότητες pairing.

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ! Για πρώτη φορά στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition καταξιωμένοι σεφ επιστρατεύουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους για να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολυμορφικότητα των ελληνικών προϊόντων. Στο πλαίσιο της νέας εκδήλωσης «Greek Dish Challenge», καταξιωμένοι σεφ θα δημιουργήσουν δύο διαφορετικά πιάτα που, όμως, θα βασίζονται στην ίδια πρώτη ύλη. Ποιο πιάτο θα αναδείξει καλύτερα το προϊόν; Ποιος σεφ θα ξεχωρίσει για την τεχνική και επεξεργασία της πρώτης ύλης; Η απάντηση θα δοθεί στην κουζίνα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ!
Επιπλέον, εγκαινιάζεται η νέα ενότητα «Honey Bar», όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ελεύθερα όλα τα είδη μελιού από τους εκθέτες της διοργάνωσης, και να ενημερωθούν για τις ευεργετικές ιδιότητες και ιδιαιτερότητες των μελισσοκομικών προϊόντων.

Τέλος, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει την αγκαλιά της και υποδέχεται 27 παραγωγούς με τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα τους από την περιοχής της Καλαβρίας. Οι παραγωγοί της γείτονας χώρας θα μοιραστούν μαζί μας τοπικά προϊόντα όπως ζυμαρικά, αλλαντικά, ελαιόλαδο, γλυκά, καφέ, τυριά, παγωτά, σάλτσες και πολλά άλλα μέσα από το πρόγραμμα AGORA’ CALABRIA που παρουσιάζει το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθήνας.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ Β2Β

Για το 2020, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ οργανώνει εξατομικευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις μέσα από τις οποίες θα προσφέρει τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να επεκτείνουν το δίκτυο επιχειρηματικότητας με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Μέσα από στοχευμένες δράσεις δημιουργεί γέφυρα συνεργασίας των παραγωγών με εμπορικούς επισκέπτες της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής δραστηριότητας.

Με τη σφραγίδα της RM International

Τη διοργάνωση της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020 αναλαμβάνει και φέτος η RM International. Με 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στην Ελλάδα, η RM International έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.

7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020
24-26 Ιανουαρίου 2020
Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO, ΜΑΡΟΥΣΙ