Εγκαίνια Έκθεσης Άραβα Καλλιτέχνη Jamal, «Ο Δρόμος του Μεταξιού»

Στις 13 Ιανουαρίου, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως συμμετείχε ενεργά, ως υποστηρικτικός οργανισμός, στα εγκαίνια της έκθεσης του φημισμένου Άραβα ζωγράφου, Jamal, με τίτλο «Ο Δρόμος του Μεταξιού».

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη με τη χορηγία του Ομίλου Pima και της Intrakat, εταιρείες-μέλη του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, αποτέλεσε μία πολύ επιτυχημένη βραδιά, από κάθε άποψη. Στην εκδήλωση, η οποία είχε εκτενή κάλυψη από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, παρευρέθησαν Άραβες Πρέσβεις, Έλληνες αξιωματούχοι της Κυβέρνησης και διασημότητες. Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, αποτελούν πρωτιά στο είδος τους, καθώς παρουσίασαν έναν Άραβα καλλιτέχνη του βεληνεκούς του κ. Jamal Joratli, ο οποίος φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, κ. Rashad Mabger, εξέδωσε την εναρκτήρια ομιλία, ενώ ο Πρύτανης του Συμβουλίου των Αράβων Πρεσβευτών και Πρέσβης της Τυνησίας στην Ελλάδα, κ. Tarak Saadi, ανακοίνωσε τα εγκαίνια της έκθεσης.

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο επιθυμεί να δει παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου Άραβες καλλιτέχνες θα εκθέτουν τα έργα τους στην Ελλάδα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση εδώ:
Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου, τηλ. 210.325.1311, www.benaki.gr