Δελτίο Τύπου & Παρουσιάσεις Ομιλητών του 1ου Webinar «Doing Business with the Arab World» (Αίγυπτος & Ιράκ)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Αραβο-Eλληνικό Επιμελητήριο στις 26 Μαΐου 2020, με τίτλο «Doing Business with the Arab World» (Αίγυπτος & Ιράκ) και τη συμμετοχή 57 ελληνικών εταιρειών. Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, με εισαγωγικά σχόλια από τον κ. Χάρη Γερονικόλα, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, και τον κ. Rashad Mabger, Γενικό Γραμματέα του ΑΕΕ. Οι παρουσιάσεις των αραβικών αγορών έγιναν από τους Έλληνες Συμβούλους Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Αίγυπτο, κ. Παντελή Γκάσιο, και στο Ερμπίλ/Ιράκ, κ. Ευάγγελο Δαϊρετζή, με τον κ. Νικόλαο Βλαχάκη, Δ/ντα Σύμβουλο της NEOKEM και μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας, ως συντονιστή/σχολιαστή της συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια του webinar, πραγματοποιήθηκε χρήσιμη και εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών, καθώς και μια πλούσια και εκτεταμένη συνεδρία ερωταπαντήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων εταιρειών και των παρουσιαστών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν (διαδικτυακά) και ο κ. Λεωνίδας Κοντοβουνήσιος, Πρέσβης της Ελλάδας στο Ιράκ, η κα Ελένη Μιχαλοπούλου, Πρέσβης και Διευθύντρια της Β3 Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων με χώρες της Β. Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, καθώς και εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Αιγύπτου, του Ιράκ και της Αλγερίας στην Ελλάδα.

Εμείς, στο Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο, αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη μεγάλη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε αυτήν την εκδήλωση και τα θετικά σχόλια που λάβαμε, μαρτυρώντας την επιτυχία αυτού του διαδικτυακού σεμιναρίου.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να ευχαριστήσουμε τον χορηγό μας, τον Όμιλο Εταιρειών GEORGE ALEXANDER και προσβλέπουμε στο επόμενο webinar που θα περιλαμβάνει, αυτή τη φορά, την Τυνησία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το εν θέματι διαδικτυακό σεμινάριο αποτελεί το πρώτο μιας σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων που στοχεύουν στην εκμετάλλευση της περιόδου κατά την οποία δεν επιτρέπονται μαζικές συγκεντρώσεις λόγω της πανδημίας, προκειμένου να ενημερωθούν και να εξοπλιστούν οι ελληνικές και αραβικές εταιρείες με εργαλεία για σωστή και επιτυχημένη προσέγγιση των αντίστοιχων αγορών, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις και να αυξήσει το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ Ελλάδας και Αραβικού κόσμου.

 

Χορηγός: 

Για να μεταφορτώσετε την παρουσίαση για την Αίγυπτο, παρακαλούμε όπως ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΕΔΩ.

Για να μεταφορτώσετε την παρουσίαση για το Ιράκ, παρακαλούμε όπως ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΕΔΩ.